zöldházak

Technológia

Egy technológia, sokféle ház

Idegenkedik az egyéni megoldásoktól? Ez nem klasszikus lakópark, ahol minden épület ugyanúgy néz ki. Az ide álmodott lakóépületek csak abban hasonlítanak egymáshoz, hogy mindegyik megújuló energiával készülnek. Mi akik több mint 30 éve generálkivitelezéssel foglalkozunk, az Ön igényei szerint megtervezzük és fel is építjük könnyűszerkezetes házát  a legmodernebb technológia felhasználásával , hogy Önnek ne legyen más dolga, mint beköltözni és élvezni az otthona kényelmét.

Hogyan építünk zöldházakat?

Az acél váz és szendvicspanel technológia előnye, hogy rendkívül gyors megvalósítást tesz lehetővé. Az épület alapozási munkáit követően, a helyszínen állítjuk össze az épület vázát, majd a kész épületet. A falak kiváló hőszigetelő képességű szendvicspanelekből készülnek, kívülről Dryvit szigeteléssel, belülről gipszkarton borítással. 
Tágas, kényelmes lakótérre vágyik? Az általunk épített házak területe bruttó 120 négyzetméter (az alapszinten). A technológia azonban tetőtér-beépítésre is lehetőséget ad.

hovisszanyero

Hűtés-fűtés, energiamenedzsment

Az épület teljes hűtését-fűtését DAIKIN Altherma hőszivattyú látja el. A fűtési rendszer padlófűtés és mennyezeti vagy oldalfali fan-coilok biztosítják, a hűtésről a fan-coil rendszer gondoskodik. Az üvegfelületek árnyékolására alumínium hőszigetelt motoros redőny vagy igény szerint zsaluzia gondoskodik. Az árnyékolás és a hűtés-fűtés valamint a szellőzés vezérlését egy központi okosház vezérlőrendszer szabályozza, amire még igény szerint perifériák csatlakoztathatóak. ( ajtó nyitás, világításvezérlés, kert öntözőrendszer, riasztó, kamera, hangrendszer stb)

hovisszanyero

Központi, hővisszanyerős szellőztetőrendszer

A központi, hővisszanyerős szellőztetőrendszer az életminőség javulása mellett számos egyéb előnyt is nyújt. A legjobb tulajdonsága, hogy folyamatosan szűrt és friss marad a levegő a lakáson belül, a páratartalom szintje optimális, ami megakadályozza a penészedést és gyakorlatilag nincs hőveszteség. A hőcserélős szellőztető meggátolja a penészképződést, ezáltal is elejét véve az allergiás, asztmás és egyéb egészségügyi tüneteknek, megbetegedéseknek (a kép nagyításához kattintson a fotóra)

hovisszanyero

Csapadékvíz gyűjtés és kezelés

Az épületről a csapadékvíz 5 m-es tartályba összegyűjtésre kerül, amely használható egyrészt akár a WC tartályok töltésére, másrészt a kert öntözésére.

hovisszanyero

Napelem

Az épületre napelemek kerülnek, amelynek alapvezetékezését az ár tartalmazza, azok igény szerint bármikor telepíthetőek.

hovisszanyero

Épületgépészeti érdekességek

A vízkő minden háztartást vezetőnek gondot okoz, ezért az épületben központi vízlágyító kerül beépítésre. A WC helyiségekben a szagelszívás közvetlenül a WC csészéből valósul meg, így a kellemetlen szagok azonnal távoznak. Igény esetén a melegvíztermelés napkollektoros rendszerrel is kiegészíthető

Szabó-Galambos Fővállalkozó Kft.
H-1135 Budapest, Lehel út 56.
www.szabo-galambos.hu
Hívjon minket:
+36 30 964 5744
Írjon nekünk:
Itt is megtalál: